A trecut ceva timp de cand folositi laptopul, iar ecranul nu mai pare sa fie la fel de stralucitor si curat ca inainte. Cu toate acestea, nu ar trebui sa va faceti griji caci curatarea monitorului poate fi facuta folosind doar ceea ce aveti in casa. Trebuie doar sa fiti atenti la toate avertismentele si sa urmati instructiunile pas cu pas. Inainte de toate, este mai mult decat necesar sa retineti faptul ca majoritatea producatorilor de laptopuri, cat si de solutii pentru curatat, recomanda ca alcoolul, amoniacul sau alte substante mult prea puternice sa nu fie folosite.
Cat timp sunteti dispusi sa utilizati doar anumite ingrediente pentru a prepara solutia, recipientul potrivit, cat si materialul cu care sa curatati, atunci va fi usor sa aveti grija de monitorul laptopului. Iar daca nu sunteti siguri ca puteti face asta, si daca aveti posibilitatea sa achizitionati acele produse de curatat dedicate ecranelor LCD (spray, servetele, lavete), atunci puteti sa va rezumati la un kit pentru curatarea monitorului.
Instructiuni:
- Pentru inceput, trebuie sa preparati o solutie cu care sa realizati curatarea monitorului. Daca nu cumva aveti la dispozitie apa distilata, care ar fi solutia ideala, puteti sa combinati 50% apa cu 50% otet alb, daca aveti parte de pete mai serioase.
- Acum, puneti sa puneti solutia intr-un recipient curat (de preferat, un pulverizator). Nu este necesara prea multa solutie, deci daca folositi un recipient de 100-150 ml, ar fi indeajuns.
- Aplicati o cantitate mica de solutie pe o bucata de material din bumbac (spre exemplu: un tricou mai vechi) sau o laveta nefolosita (este important sa nu fi folosit inainte laveta, astfel incat sa nu contina nici un reziduu – alte solutii de curatat). O bucata de material mai mare ar fi de un real ajutor, pentru ca atunci cand stergeti ecranul sa nu lasati in urma scame, resturi de lichid, ori amprente. In niciun caz, nu umeziti prea tare materialul, pentru ca pictaturi de lichid pot ajunge pe marginile ecranului, si inevitabil la circuite.
- Pentru a curata ecranul, folositi miscari circulare. Apasati pe bucata de material doar cat sa atinga ecranul. Altfel, ati putea cauza probleme in plus.
Observatii:
- Nu aplicati niciodata solutia direct pe ecran, pentru ca asa ar putea ajunge la circuitele care se afla exact pe marginea monitorului.
- Inainte de a curata ecranul, opriti laptopul, deconectati cablul de alimentare si, daca vreti sa fiti cu adevarat precauti, scoateti si bateria.