Intretinerea laptopului
In ziua de astazi, laptopul reprezinta o necesitate, este echipamentul pe care il folosim atat in business cat si ca mijloc de delectare: pentru filme, jocuri, navigare sau socializare.
Si pentru ca laptopul prezinta o atat de mare importanta, este normal sa ne dorim ca el sa functioneze la parametrii normali, cat mai mult timp, iar performantele sa nu scada niciodata! In acest caz trebuie sa ne gandim serios la intretinerea laptopului.
Dupa achizitionarea laptopului este necesar sa efectuam o descarcare a bateriei si apoi incarcarea ei completa. Bateria nu se va descarca pana la 0% – in acest fel i se scurteaza durata de viata si se defecteaza mult mai usor – descarcarea este bine sa se faca pana la 3%. Pentru o buna functionare, este indicat ca incarcarea / descarcarea bateriei sa se faca o data pe luna. Nu se va exagerea cu ciclurile de incarcare / descarcare deoarece exista riscul ca aceasta sa se uzeze in mod accelerat.
Una din componentele care necesita o atentie deosebita este tastatura. Aceasta, din cauza neatentiei sau neglijentei, se poate defecta destul de repede. De aceea trebuie sa tinem cont de cateva sfaturi care ne pot ajuta:
- Pentru curatarea tastaturii se va folosi un dispozitiv cu aer comprimat pentru a putea inlatura cat mai bine praful sau bucatelele de mizerie care s-au agatat intre taste. Stergerea tastelor se va realiza cu o carpa moale sau / si cu betisoare de urechi umezita in apa sau alcool;
- Nu se va tasta puternic, dur – procedand astfel tastele vor ceda in timp;
- Nu trageti de butoane deoarece acestea sunt foarte sensibile si tastatura se va strica.
- Evitati scaparea lichidelor pe tastatura pentru ca acest lucru duce, mai intotdeauna, la distrugerea ei.
Un element extrem de important si in acelasi timp extrem de sensibil este mufa de alimentare. Este foarte important sa evitam bruscarea sau tragerea cablului de alimentare, deoarece acest lucru duce la deteriorarea mufei de alimentare.
In cazul in care exista caderi de tensiune, este indicat sa scoatem alimentatorul din priza pentru a elimina pericolul de a se arde. Acesta nu se mai poate remedia si suntem nevoiti sa achizitionam un alt alimentator.
Ecranul laptopului este o componenta extrem de sensibila la atingere. Pentru a-l curata eficient, se va sterge cu ajutorul unei lavete din microfibra care poate retine grasimea si murdaria si nu il zgarie. Pentru o mai buna protectie este bine ca ecranul sa fie protejat cu o folie care se poate inlocui usor cu alta noua in cazul in care cea veche s-a deteriorat.
Pe langa intretinerea componentelor laptopului, o alta masura de prevenire, care ne ajuta sa lucram sau sa ne jucam in liniste, este alegerea unui antivirus. Acesta nu trebuie sa lipseasca pentru ca oricat am fi de vigilenti este aproape imposibil sa nu ne alegem cu vreun virus. Exista o gama mare de programe antivirus – unele gratuite – care ne pot ajuta sa evitam aceste neplaceri (Bitdefender, Kaspersky, Avast, Avira etc.). Dar, indiferent de antivirusul pe care l-am ales, este bine sa evitam unele site-uri care sunt nesigure si prezinta riscuri, dar si pe cele care ofera gratuit programe. Veti lua, tot gratuit si niste trojani!
Si atunci… nu mai ramane decat sa sunati la 0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor). Vindecare garantata!