In cazul in care ati folosit laptopul pentru foarte mult timp, si incepeti sa auziti un bazait/ sunet mai puternic, s-ar putea sa aveti nevoie sa curatati ventilatorul. Este mai mult decat important sa pastrati ventilatorul curat, mai ales ca tot praful poate sa se depuna, iar diverse lichide pot ajunge pana acolo, conducand in final la supraincalzirea laptopului. Iar un laptop care se incalzeste prea mult deseori raspunde prin inchideri bruste ale sistemului ori printr-un timp de reactie foarte greoi. Daca veti lua decizia sa curatati ventilatorul periodic, nu numai ca va functiona corect, dar veti reusi sa ii prelungiti si durata de viata.
Instructiuni:
- Intoarceti laptopul cu monitorul indreptat in jos si asezati-l pe o suprafata moale pentru a evita orice posibila zgarietura. Trageti de incuietoarele usitelor in spatele carora se afla bateriile, iar apoi puneti bateriile intr-un loc sigur.
- Folosind o surubeltinta, scoateti fiecare surub care tine in loc carcasa, iar apoi puneti suruburile intr-un loc sigur.
- Scoateti carcasa din spate a laptopului, apoi scoateti suruburile care tin in loc ventilatorul, iar apoi puneti suruburile intr-un loc sigur.
- Luati ventilatorul iar folosind un aparat care poate sufla aer sub presiune pulverizati de cateva ori pentru a va asigura ca nu curge niciun lichid dinauntru (puteti sa suflati mai cu forta, daca nu aveti un astfel de aparat). Suflati/ folositi aparatul pentru a indeparta tot praful.
- Pozitionati ventilatorul la locul lui, iar apoi, folosind surubrile scoase, securizati-l la loc.
- Puneti la loc carcasa din spate a laptopului si securizati-o in loc, iar apoi conectati bateriile in caracasele lor.
- Porniti laptopul pentru a verifica daca totul merge cum trebuie. Daca nu, va trebui sa reluati pasii initiali pentru a va asigura ca ati facut totul cum trebuie.
Observatii:
- Deconectati orice dispozitiv extern (stick, cablu de date) inainte sa scoateti carcasa, pentru a preveni orice accident.
- Pentru a evita acumularile viitoare de praf, lucrati intr-un mediu curat, si pastrati laptopul intr-o geanta, ferita de orice intemperii.
- Incercati sa nu suflati aer in zonele cu conectori electrici pentru a nu strica nimic.
- Daca nu sunteti siguri ca puteti face toate astea, sau daca apar complicatii, duceti laptopul intr-un service autorizat.
Curatare ventilator laptop – Service Laptop Bucuresti
Misto ! Recomand
Merci mult chiar aveam nevoie de cateva explicatii in legatura deoarece emite un sunet ciudat si se inchide intr-una…am sa incerc sa il si curat poate imi iese …merci inca o data si succes