Este necesar un cooling pad pentru laptop ?
Daca este necesar un cooling pad sau nu, este o intrebare la care exista doua raspunsuri, diametral opuse si, surprinzator, ambele corecte: „DA” sau „NU”!
Principial, laptopul nu are nevoie de racire suplimentara, pentru ca, mobil fiind, este o contradictie sa te deplasezi si cu o „instalatie” suplimentara de racire, mai ales daca, pentru eficacitate, ai ales una cu alimentare de la priza! Daca se alimenteaza prin USB, consuma din baterie, deci un alt dezavantaj notabil. Raspunsul celalalt, „Da” este justificat in masura in care utilizarea laptopului este necesara in situatii in care nu exista suprafata plana pe care sa fie asezat laptopul, cum ar fi „in poala”, in pat, in general in pozitii in care exista pericolul de a fi obturate orificiile de ventilatie ale laptopului, dar si in situatii in care utilizarea se face un timp indelungat, de dimineata pana seara, sau se ruleaza aplicatii complexe sau jocuri.
Simptomele care indica achizitionarea de urgenta a unui cooling pad, sunt, in general, legate de inchiderea laptopului: in timpul functionarii, cand solicitam intens placa video (grafica, jocuri) sau chiar dupa un timp mai indelungat de asteptare.
Daca ati hotarat ca este necesar un cooling pad pentru laptop, trebuie sa stiti ca sunt foarte multe modele pe piata si, prin urmare, aveti de unde alege, preturile incadrandu-se, de asemenea intr-o gama destul de larga. Este dificil, in acest econditii, de a recomanda unul anume, asa incat ne vom limita la a pucta cateva elemente de care ar fiu indicat sa tineti seama, bineinteles, in masura posibilitatilor.
Dimensiunea este determinata de dimensiunea laptopului, dar este bine sa luati unul putin mai mare, mai ales daca intentionati, in viitor, sa achizitionati un laptop de o dimensiune mai mare.
Exista cooling pad-uri cu un ventilator, mai mare si amplasat pe centru – acesta probabil va fi mai silentios, pentru ca va avea o turatie mai mica – sau doua ventilatoare, plasate lateral. In general este indicat sa alegeti un cooling pad cu un ventilator cat mai mare.
De asemenea, materialele din care sunt fabricate pot fi diverse; preferabil este sa alegeti unul metalic decat din plastic, desi acesta din urma este mai usor.
Sfat: daca ati avut probleme cu laptopul si l-ati reparat de curand (mai ales reballing), este foarte indicat sa utilizati un cooling pad, temperaturile inalte nefiind deloc indicate „convalescentului” laptop 🙂 !
Daca aveti probleme cu functionarea laptopului, daca se inchide „din senin”, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 sau veniti personal cu el la unul din sediile PC Laptop din Crangasi – str. Vintila Mihailescu Nr.7, sector 6 sau Dristor – Mihai Bravu – str. Racari nr.14, Bloc.44, Sc.1, ap.3, interfon 03, ii vom face o consultatie gratuita si vom vedea ce este de facut!
Va asteptam, oricand aveti vreo problema!