Majoritatea laptopurilor au ventilatoare care actioneaza in momentul in care inregistreaza o crestere a temperaturii in interiorul echipamentului. Daca va confruntati cu un ventilator zgomotos, atunci ar trebui sa stiti ca sunt doua motive pentru care se poate intampla asta. Primul ar fi ca temperatura pe care o ating componetele laptopului este prea ridicata. In acest caz, va trebui sa identificati sursa caldurii. Un al doilea motiv ar putea fi un ventilator prafuit, caruia ii este greu sa mentina viteza corespunzatoare.
Instructiuni:
- Supraincalzirea componentelor:
- Inchideti toate programele active pe care nu le folositi. Orice joc, sau aplicatie care face transfer de informatii prin intermediul internetului nu trebuie sa lucreze continuu. Ele suprasolicita procesorul si impiedica laptopul sa se odihneasca vreodata. Ajuta mult sa dezactivati serviciile nedorite, ori aplicatiile nedorite din startup.
- Lucrati pe laptop in medii racoroase (sub 25 de grade – temperatura perfecta). Un laptop nu poate fi mai rece decat mediul inconjurator. Daca in camera este prea cald, sau echipamentul este expus la soare, oricat de bun ar fi ventilatorul, tot s-ar incalzi laptopul.
- Cand folositi laptopul, nu il pozitionati pe covor ori pe o patura. Astfel de materiale ingreuneaza aerisirea, ceea ce va duce la supraincalzirea componentelor. O masa din lemn ar fi potrivita, dar daca puteti folosi o masuta de laptop ar fi mai bine. Dealtfel, ideal ar fi ca laptopul sa stea pe un cooler extern.
- Daca tot aveti parte de un ventilator zgomotos, puteti sa ii modificati viteza. In cazul in care aveti un cooler extern, puteti chiar sa duceti viteza la minim.
- Ventilator prafuit:
- Praful in exces, si alte impuritati pot determina un ventilator zgomotos. Deci ar fi indicat sa curatati ventilatorul ocazional.
- Daca inca va confruntati cu un ventilator zgomotos, chiar si dupa ce l-ati curatat, puteti pune cateva picaturi de unguent/ vaselina/ ulei. Selectati un ulei care suporta temperaturi ridicate, si puneti cateva picaturi la baza ventilatorului.
Observatii:
- In cazul in care inca aveti un ventilator zgomotos insistent, duceti laptopul intr-un service autorizat care va poate rezolva problema.
Navigand pe internetul din Romania uite ca am nimerit pe saitul
dumeavoastra. Nu pot sa nu remarc ca sunt placut
surprins de calitatea articolelor de pe aceasta pagina si va urez cat
mai mult succes!